Välkommen

Ronnebybygden har ända sedan 1750-talet en rik tradition av gjutjärnsproduktion. Denna tradition förs idag vidare av Ronneby Bruk, med sin produktion av tunnväggiga produkter för hem och hushåll. Vi producerar traditionella sandgjutna kok- och stekkärl, och sedan några år även de moderna lätta gjutjärnsstekpannorna.

I vårt ständigt pågående arbete med bättre miljöanpassning använder vi endast KRAV-certifierad rapsolja i vår instekningsprocess i Kallinge. Våra naturliga gjutjärnsprodukter har inga konstgjorda plastbeläggningar eller behandlingar med palmoljor.

Förutom gjutjärn erbjuder vi under vårt eget varumärke och med vår egen design, skärbrädor av inoljat bokträ, kok- och stekkärl, som fungerar på alla värmekällor inkl. induktion, i koppar och rostfritt. Vi har även vårt breda sortiment av rostfria Maestro termosprodukter. Under sommaren 2016 introducerar vi även vår serie ”INOX Micarta”, med högklassiga köksknivar med vackra micartaskaft.

Ronneby Bruk skapar förutsättningar för enkel och naturlig matlagning med gedigna produkter i högsta kvalitet. Den svarta lättskötta ytan på våra gjutjärnsprodukter är resultatet av vår unika ytbehandling med vegetabilisk olja i hög temperatur. Det genuina vackra och traditionella gjutjärnet passar lika bra i det rustika ”lantköket” som för en elegant dukning med ”silver och kristall”. Med flitig användning blir produkterna från Ronneby Bruk bara bättre och vackrare med åren, och med lite kärleksfull omvårdnad kommer de att kunna användas och gå i arv i flera generationer.